מה אנחנו לא עושות כדי למצוא דרכים להקל על הלידה ולקצר אותה….
ולא רק אנחנו טורחות למציאת דרכים שיעשו לנו את הלידה קלה יותר
אלא גם חוקרים מאונברסיטאות ובתי חולים שונים בעולם 🙂
במחקר הזה (לחיצה כאן תוביל אותך לתקציר המחקר)
גילו החוקרים כי אכילה של שישה תמרים ביום במהלך ארבעת השבועות האחרונים להריון
(נכון שאי אפשר לדעת מתי ההריון יסתיים,
מדובר כאן על ארבעה שבועות לפני תאריך הלידה המשוער כמובן )
עושה כמה דברים:
- אחוז שימוש נמוך יותר במזרזי לידה–
בקבוצה שצרכה תמרים רק 28% היו צריכות לקבל מזרזי לידה מלאכותיים
(כמו פיטוצין למשל), בעוד שבקרב הנשים בקבוצת הביקורת, שלא צרכו תמרים,
47% קיבלו מזרזים מלאכותיים! - אחוזים גבוהים יותר של לידה ספונטנית–
תראו איזה נתון מדהים: 96% מהנשים שאכלו תמרים פיתחו לידה ספונטנית!
לעומת 79% מאלו שלא אכלו תמרים. - קיצור משך הלידה–
ממוצע הזמן של השלב הראשון בלידה (מפתיחה אפס ועד לפתיחה מלאה)
התקצר בקרב אוכלות התמרים מ906 דקות בממוצע ל510 דקות.
קיצור של יותר ממחצית הזמן! - שמירה על קרומי מי השפיר–
פקיעה מוקדמת של קרומי השפיר (ירידת מים בלשון העם)
מעלה את הסיכון לזיהום אצל היולדת, מגבירה את עוצמת הכאב בצירים
ועלולה לגרום ללחץ על חבל הטבור ולהפריע לזרימת דם תקינה לעובר.
השמירה על שלמות קרומי השפיר בקרב אוכלות התמרים- 83%,
זאת לעומת 60% בקרב אלו שלא צרכו תמרים. - מחיקה מהירה יותר של צוואר הרחם–
כל אחת יודעת שכדי ללדת לא מספיק שתהיה פתיחה,
צריך גם שצוואר הרחם ימחק.
מחיקה מהירה יותר הושגה אצל אוכלות התמרים-
הן הגיעו ללידה עם מחיקה של 3.52 ס”מ
לעומת אלו שלא צרכו תמרים והמחיקה שלהן היתה רק 2.02 ס”מ.
(במילים אחרות- הדרך של מי שלא כלה תמרים עד ללידה ארוכה יותר).
אז נו, למה את מחכה?
לכי לקנות תמרים!
לידות נהדרות לכולנו
יעל
לקבלת עשרה כלים יהודיים ללידה נפלאה הכניסי פרטייך כאן והמדריך “סודותיה של מיילדת עבריה” יישלח אלייך מיד!
בטח יעניין אותך גם:
תוייג Blog